Har du fått ansvar för att arrangera er kickoff eller konferens i år? Stort grattis till uppdraget! Troligtvis har du ganska snabbt kommit fram till att du behöver beställa någon form av nyckelband och logoband med tryck till dig och dina kolleger.

Innan du lägger en större beställning eller springer ner på stan för att köpa nyckelband finns det dock en viktig aspekt att ta i beaktande – nämligen kvalitet och standard på nyckelbandet, samt eventuella allergier eller hudkänslighet hos bärarna.

Visste du t.ex. att det blir allt vanligare med olika typer av allergi, eksem eller ibland rentav ännu allvarligare reaktioner på helt vanliga material som vi har runtomkring oss? Det går inte alltid att härleda exakt varifrån reaktionerna kommer, men det finns tack och lov preventiva åtgärder du kan vidta redan när du beställer för att minimera risken för att framtida obehag.

Här kommer våra bästa tips:

  • beställ nyckelband av en god kvalitet som håller hög standard. Kika noggrant på hur nyckelbandet är konstruerat. Undvik modeller som t.ex. har lås i nacken och som kan riskera att irriterat bäraren när det river i nacken eller fastnar i håret
  • Fråga din leverantör om vilka färgämnen som används i deras nyckelband. Vissa färger är mer giftiga än andra. Ibland kan det vara klokare att välja en dyrare variant för att ta hänsyn både till människa och miljö. Kanske har ditt företag dessutom en CSR-policy som du är tvungen att följa? Kolla gärna upp den också innan du beställer era nyckelband.
  • Tänk på att alla människor är olika! Glöm inte bort att kontrollera vilka olika längder du kan få dina nyckelband i. Om möjligt: be gärna att få prover på 3 olika längder och prova i lugn och ro på kontoret så att nyckelbandet är bekvämt och sitter där det ska

Lycka till med din beställning!

PS. Skulle du behöva mera information om nyckelband så hittar du det mesta du behöver veta här hos oss.