Har du kikat på dina nyckelband nyligen? Har du funderat på vilken smidig produkt det egentligen är? Ett nyckelband är inte bara ett mjukt och elastiskt band att hänga runt halsen eller en praktisk och lättanvänd lösning för oss som tenderar att slarva bort våra nycklar i vardagsstressen. Nyckelbanden är de facto även beprövade och utvärderade under tillverkningsprocessen för att fungera optimalt och säkert.

Ett nyckelband av hög kvalitet levereras oftast med flera olika säkerhetsfästen. Kanske har du sett att vissa har en liten anordning i nacken som går att knäppa upp? Det här är bara ett av flera typexempel på de säkerhetsfästen som gör dem så följsamma och smidiga att använda. Säkerhetsfästena finns dock så klart där främst för din, dina kollegers eller din familjs säkerhet. Det är alltför lätt hänt att vi flänger omkring oss och fastnar med halsband, armband eller nyckelband i förbifarten. Potentiellt livshotande situationer kan uppstå ifall du t.ex. fastnar i tunnelbanespärren eller ännu värre: i dörrarna till tunnelbanevagnen. Ett sådant hot är tack och lov ganska osannolikt, tack vare de många smidiga och användbara säkerhetsfästen som moderna nyckelband har.

Det är inte bara i nacken som du snabbt kan knäppa upp ditt band, ofta har ditt nyckelband även ett säkerhetsfäste mitt fram som gör att du snabbt kan lösgöra den delen av bandet där själva nyckelknippan sitter fast. En väldigt tacksam möjlighet när du står med händerna fyllda av matkassar och gympapåsar och kämpar med ytterdörren….En annan form av säkerhetsfäste kan exempelvis fungera som en förlängare av bandet, vilket gör nyckelbandet smidigt att anpassa till olika personer, såväl vuxna som mindre barn. Säkerhetsfästena tillverkas för det mesta av plast för ytterligare säkerhet då det minskar risken för att exempelvis rost eller eventuella fuktskador orsakade av omväxlande väderlek. När du använder ditt nyckelband har du en garanti för att det är testat både för trygghet och bästa möjliga användningskomfort!