Nyckelband och logoband med olika tryck är inte bara tacksamma produkter som du kan använda i samband med mässor och events, en av de främsta fördelarna med de här smidiga banden är de facto deras långa livslängd och den exponering som de för med sig.

Smarta arbetsplatser satsar numera på långsiktiga effekter av sin marknadsföring. De flesta vet att mäta ROI, Return On Investment, på sina medie- och marknadsinvesteringar. Jämfört med de flesta andra marknadsföringsaktiviteter är ROI tämligen högt på ett logoband med tryck. “Varför skulle just ett logoband vara så kostnadseffektivt?”, kanske du undrar nu.

Svaret ligger helt enkelt i den långa livslängden och i den oslagbara, intuitiva varumärkesexponeringen som kommer på köpet. Ett logoband med tryck eller ett snyggt och stilrent nyckelband används oftast tillsammans med den anställdes passerkort. På så vis blir bandet en integrerad del av användarens vardag och ditt varumärke synliggörs och exponeras på ett naturligt sätt som få andra marknadsföringsinsatser förmår.

Som avsändare får du en automatisk ambassadör i dina anställda och/eller blivande anställda när de skyltar med din logotyp och/eller ditt önskade budskap runt halsen – dessutom frivilligt, gratis och på daglig basis! Passerkortet och det läckra logobandet följer med den anställde genom hela arbetsdagen: från den interna morgonbriefen, till det externa pitchmötet ute hos en blivande kund, på nätverkslunchen med branschkollegor och konkurrenter. Och det är inte bara dagtid som exponeringen sker – bandet hänger med så gott som överallt: till gymmet, på promenaden till jobbet, i matbutiken på kvällen.

Även i samband med nya tjänster och utmaningar utanför företaget kvarstår effekten. Passerkortet lämnas förvisso tillbaka till arbetsgivaren, men nyckelbandet och/eller logobandet med tryck har vi det här laget hunnit bli en kär gammal vän som fortsätter hänga med, åtminstone antingen till förråd eller tvättstuga. Det är helt enkelt väldigt svårt att föreställa sig en mer lönsam och långlivad varumärkesboost!