Nyckelbandet har kommit att bli något av en svensk klassiker, det hänger med oss från dagis och barndomen till studiemiljöer och arbetsplatser. Det är en självklarhet för många stora organisationer och företag och en tradition att de anställda tilldelas ett nyckelband på sin första anställningsdag eller i samband med externa besök.

I samband med industrialismens framfart i Sverige valde många organisationer initialt att hålla sig till diskreta och tämligen neutrala nyckelband för sina anställda och samarbetspartners. Det var ibland att föredra att man inte skyltade med exakt var man arbetade. Den trenden har dock kommit att förändras rejält genom åren och numera är det mer något av en självklarhet att du genast ser vilket företag en person arbetar på genom att företagets eller organisationens logotyp är tryckt på nyckelbandet.

Många stora företag och organisationer väljer också att låta de anställda personalisera sina nyckelband genom att de får välja färg eller form själva. Bland många stora organisationer som använder nyckelband är det också möjligt att själv få välja ett nyckelband från extern leverantör, kanske vill man ha något lite glamourösare som sticker ut ur mängden? Ett nyckelband som används varje dag kan ju med fördel användas som en accessoarer för den mer estetiskt lagda.

På exempelvis Glitter finns det många olika https://www.glitter.se/nyckelband-med-plaststenar nyckelband som troligtvis får hjärtat att klappa lite extra på den som tröttnat på diskret och neutralt. Prismässigt kostar nyckelband numera så lite som från 50 kronor och uppåt, beroende på vilken standard du väljer att satsa på. Prisvänligheten på nyckelband i kombination med det stora utbudet utgör starkt bidragande faktorer till att många stora organisationer använder sig av nyckelband.

Nyckelbanden går att köpa i de flesta välsorterade butiker och vill du hellre beställa nyckelband med eget tryck eller specifika önskemål om färg och format så är även leveranstiderna från någon av onlineleverantörerna mycket snabba. Ofta kan du förvänta dig leverans inom cirka tre till fem dagar efter att du lagt din beställning.